Palvelumme

Asuntamo Oy on kuntien ja muiden organisaatioiden elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä edistävä kotimainen yritys, jolla on asukas- ja kuntamarkkinoinnista yli kymmenen vuoden kokemus.

Omakotitalonäyttely®-konseptimme avulla kiinnostus rakentamisesta kuntaanne kasvaa. Rakentaminen huipentuu tuhansien ihmisten messu- tai näyttelytapahtumaan, jonka vaikutus on miljoonia euroja.

Fiftogram®-ekosysteemimallillamme asiakkaamme rakentavat itselleen menestyvää tulevaisuutta.


Fiftogram® – malli verkostojen ketterään kehittämiseen

ohjaa asiakkaitamme tunnistamaan koko ekosysteeminsä käytettävissä olevat voimavarat, pääomat ja resurssit sekä analysointiin pohjautuen johtamaan kehittämistä ja oppimista tehokkaammin. Asettamiensa mittareiden perusteella organisaatio, henkilöstö, asiakkaat ja koko muu ekosysteemi voi hyvin.


Omakotitalonäyttelyt

Valmis konsepti erityisesti omakotiasumisen kehittämiseen ja asukasmarkkinointiin.


Lisätty todellisuus osana markkinointia

Haluatko yllättää asiakkaasi? Lisätyn todellisuuden (AR = Augmented Reality) avulla voit havainnollistaa messuosallistumistasi tai markkinointia. Tällöin messuvieraat voivat puhelimen avulla nähdä osastollasi videoita tai lisäinformaatiota tuotteestasi. Paperinenkin kirje muuttuu aplikaatiolla esittelyvideoksi siellä, missä kuntanne logo näkyy.


Kuntamme muuttajaperheen silmin hakukonetuloksissa ja WWW:ssa

Palvelussa tarkastelemme kuntaanne www-sivujen, hakukoneiden ja  sosiaalisen median näkyvyyden kautta.

Palvelumme sisältää

 • Kuntanne www-sivujen tarkastelun muuttajaperheen silmin
 • Hakukonenäkymiä valituilla hakusanoilla
 • Uutistarkastelun hakukoneissa ja verkkolehdissä
 • Sosiaalisen median näkymät

Käymme tulokset läpi 3 h kehittämistyöpajassa ensi syksynä.

Tulokset ja dokumentit: PowerPoint- /pdf-raportti Ruutukaappaukset www-sivuilta, kevyt mittarointi ja pisteytys. Havaitut kehittämiskohteet ja tietenkin kehut.


Kunta muuttajaperheen silmin – raittinäkymät & tonttimarkkinointi käytännössä

Palvelumme avulla saatte valokuvin tai videoin tietoa, miltä kuntanne näyttää kesävieraan tai kuntaanne muuttoa ajattelevan silmin. Onko kylänraitti houkutteleva? Miten vieraat meillä majoittuvat? Kuinka markkinoimme omakotitontteja tai asumisen mahdollisuuksia? Miltä näyttävät yrittämisen mahdollisuudet?

Palvelumme sisältää

 • Tutustumisen kuntanne paikan päällä, otamme valokuvia tai lyhyitä videoita
 • Tutustumisen tonttimarkkinointiin vierailemalla markkinoitavilla alueilla
 • Koonti valokuvin
 • Kehittämistyöpajan 3 h kunnassanne ensi syksynä

Käymme tulokset läpi 3 h kehittämistyöpajassa ensi syksynä.

Tulokset ja dokumentit:

 • Powerpoint-muotoisen / pdf-muotoisen raportin valokuvatarinana minimi 10 valokuvaa
 • Pienen koosteen ja kevyen mittaroinnin
 • Kehittämisehdokset / kehut, jotka voivat toimia jatkokehittämisen pohjana.

Innovatiivisia tapahtumia vai yksi tuhannesta – Kuinka kuntamme tapahtumat luovat kuntakuvaa?

Palvelumme sisältää vähintää yhden päivän vierailun kunnassanne tutustuen siihen kesäisen tapahtuman kautta. Innostaako tapahtuma tuomaan kävijöitä muualtakin? Miten liitätte sen kuntanne markkinointiin tai asukaiden houkuttelemiseen kuntaanne?

Palvelumme sisältää

 • Tutustumisen kuntanne paikan päällä, otamme valokuvia tai lyhyitä videoita
 • Tutustumme tapahtumaan kävijän silmin. Ottaen tunnelma valokuvia, tutustuen ohjelmaan tai tapahtumajärjestämisen ratkaisuihin palvelumuotoilun näkökulmasta.
 • Koonti valokuvin
 • Kehittämisehdotukset / kehut, jotka voivat toima jatkokehittämisen pohjana.
 • Kehittämistyöpajan 3 h kunnassanne ensi syksynä

Tulokset ja dokumentit: PowerPoint- /pdf-raportti Ruutukaappaukset www-sivuilta, kevyt mittarointi ja pisteytys. Havaitut kehittämiskohteet ja tietenkin kehut.


Asumisen markkinointitapahtumat

Toteutetaan yhdessä asumisen tapahtuma oman kuntabrändinne mukaisesti – myös vapaa-ajan asumiseen. Konsultoimme myös kokonaissuunnittelussa ja budjetin laatimisessa. Halutessanne saatte käyttöön sähköisen tukiympäristön projektinne tueksi.


Asukasmarkkinoinnin perusteet kuntoon

Käytännönläheinen työskentelypäivä markkinoinnin nykytilan arviointiin sekä seuraavien asukasmarkkinointivaiheiden suunnitteluun.


Tutkimus- ja kehittämistoiminta

Teemme selvityksiä ja kartoituksia esimerkiksi markkinoinnin kehittämiseen, asukastyytyväisyyteen tai uuden asuinalueen palveluiden kehittämiseen. Hyödynnämme kotimaista tiedonhankinta järjestelmää – myös mobiilisti. Palvelujamme ovat esimerkiksi selvitykset, kartoitukset ja tutkimukset.


Sparraussessiot

Kuinka saan messuista kaiken irti? Haluatteko uutta potkua asukasmarkkinointiin? Onko asukasmarkkinoinnin henkilöroolit selvillä? Autamme teitä kehittämään kuntanne tiimin kuntoon, halutessanne seuraamme kumppanina myös asetettujen tavoitteiden saavuttamista.

poklossiPalvelumme